Vi erbjuder försäljning av vårt populära nötkött från våra nötkreatur uppfödda och hanterade utomhus året om.
Våra djur går ute året runt för att beta gräs och örter. Under vintern fodrar vi med vårt egenodlade ensilage. Djuren trivs bäst ute och bestämmer själva när de vill gå in och lägga sig i djupströbädden. Raserna domineras av Angus och Hereford.
Vi slaktar löpande och håll dig uppdaterad om leveranstider genom nyheter här på hemsidan eller lägg en fråga till oss via SMS/mail.
Slakt- och styckeriprocessen:
Efter slakt på Skövde Slakteri (närmaste EKO/KRAV-slakteri) hängmöras köttet 14–18 dygn i kylrum.
I samband med mörningsprocessen dunstar vatten från köttet (färskt kött innehåller upp till 75% vatten och jämför med köttpriset i handeln där man bör tänka på att man betalar för en hel del vatten). Det hängmörade köttet får en annan karaktär både vad gäller smak och konsistens. Mörningen är en process som sker inne i köttet med hjälp av dess egna enzymer. De bryter ner proteiner i celler och bindväv, så köttet blir mört.
Styckningen sker på Sjöbergs Styckeri i Tenhult och görs benfritt innan det vakuumförpackas och märkes, allt enligt konsumentverkets föreskrifter. Varje halva av djuret delas vanligen i 3-4 delar beroende på slaktvikt. Varje låda väger då ca 20-30 kg och innehåller styckdetaljer från hela djuret, samt köttfärs. En fördelning sker så att varje låda skall vara ungefär likvärdig till innehåll och vikt.
Köttet levereras alltså packat, uppmärkt och klart för leverans direkt in i din frys.
Priserna baseras på aktuell slaktvikt/volym och inköpspriser från slakteri/styckeri.
Hör av er vid frågor och beställningar till,
Isak Nilsson 070-5544557
Lars Nilsson 070-5491517
Välkommen att besöka oss i Hyltan!